Historisk Byvandring

VIDSTE DU AT ….?

Der er en god grund til, at Ebeltoft i dag er en charmerende købstad med mange smukke bygninger, men hvilken? Hvorfor hedder byen Ebeltoft og hvor blev æblerne af? Hvad er Fedt Mikkels Gang hvad har Det Gamle Rådhus og kirken til fælles? 

Det og meget mere får du på en historisk byvandring i Ebeltoft med Ebeltoft Tour!

Du får udleveret et bykort fra 1670, som vi følger på vores vej. På kortet ses byens ældste gader, Det Gamle Rådhus, kirken og torvet. De findes stadig den dag i dag.

Vi ser en perlerække af fascinerende bindingsværksbygninger og hører om spændende personer, som på hver deres måde har været med til at forme byen. 

Kort sagt : vi glæder os til  at vise dig sider af Ebeltoft , som kun de færreste kender.

PRAKTISK

Der er to ugentlige byture, som varer henholdsvis 1,5 og 2 timer. Vi starter udenfor Informationen ved Fregatten i Ebeltoft.

For den nysgerrige:

På 2-timers turen kommer vi hele vejen rundt i den ældste bydel. Der er tid til at forbyde sig i enkelte bygningsværker, hvorfor byen fik købsstadsrettigheder i 1301, om byfoged Stockfelths ihærdige indsats for sikring af byens havn, de gamle tangdiger fra 1700-tallet, der beskyttede haver og huse mod stormvejr og rigtig meget mere. Undervejs er der lidt til den søde tand når vi smager på Mols Bolsjer og en lille prøvesmagning på en ægte Mols Bitter.

 Kort indblik:

På denne 1 1/2 timers spadseretur fortæller vi kort om de gamle skæve  bindingsværkhuse – om folk og svunde tider – Det Gamle Rådhus, de fine købmandsgårde og byens udvikling. Vi gør stop ved Mols Bolsjer, hvor der er en lille smagsprøve.

Priser

Prisen er henholdsvis 95 for 2-timer og 85 kr for 1,5 timer. Børn 16 – 18 år halv pris og under 14 år gratis.

Startsted her

Nationalparkbooking her.

Mere information og tilmelding til Ebeltofttour her.