Kunstnerruten

NYHED: Vi er ved at forberede en spadseretur til arbejdende kunstnere i Ebeltoft by. Vi fortæller historien bag hvert værksted og besøgende får en introduktion til galleriernes særlige kendetegn.

Programmet skal være klart til sommer 2024

Vidste du, at Ebeltoft er den by i Danmark, der har flest professionelle glaspustere samlet på et sted?

Byen kan prale af at have et imponerende antal internationalt anerkendte kunstnere og et væld af kreative ildsjæle, som hver især er unikke men tilsammen sætter de Ebeltoft på verdenskortet, når det gælder kunstnerisk udfoldelse.

Turen indeholder besøg hos lokale kunstnere og varer cirka to timer, alt sammen i gå-afstand fra Turistinformationen ved Fregatten.

“Byen kan sagtens bære at puste sig meget mere op, end den gør. Vi er Nordens største glaspusterby. De mange værksteder er åbne året rundt, også i vinterhalvåret, hvor meget andet er lukket ned, og der er altid noget at se på – også for børnefamilierne” Leif Møller fra glaspusteriet PUST

“At arbejde med glas er helt unikt. Det har ingen stoflighed, og det kan ikke tvinges ind i nogen form. Det er samarbejde og ren meditation. Vi er tilbage ved skabelsen”. Tchai Munk

Ebeltoft Glas er det enkle navn på Tchai Munks smukke galleri. Som pionér og veteran har hun sammen med sin mand, den verdenskendte keramiker og glaskunstner Finn Lynggård, været med hele vejen fra Glasmuseets skabelse tilbage i 1980’erne til nutidens aktive glaspuster-liv i Ebeltoft.