Gå dig frisk

De fleste ved, at det er godt for helbredet at gå, men nu kan lægevidenskaben dokumentere, at gang er sundhedsfremmende på flere måder.

Bag de seneste undersøgelser står Bente Klarlund Pedersen, sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet og overlæge på Rigshospitalet. Gennem mange år har hun forsket i sammenhængen mellem bevægelse og sundhed.

Hvad er det så, man kan vente sig, når man begynder at gå? Selv gang i helt almindeligt tempo aktiverer hormoner som serotonin, dopamin og noradrenalin. Hormoner, der bliver sat i forbindelse med lykkefølelse og tilfredshed.

“Men gevinsterne kommer ikke med det samme. Og man kan blive afhængig og føle sig dårligt tilpas når man ikke får rørt sig”.

Tidligere gik man meget, og da havde den enkelte ikke alle de livsstilsbetingede sygdomme, som fylder vældig meget i dag: Diabetes, forhøjet kolesterol, stress, angst, forhøjet blodtryk og andre dårligdomme.

Er du fysisk aktiv hele livet, kan du se frem til otte til ti år mere, hvor du er rask, sammenlignet med de mest inaktive”.

At gå dagligt 4 km er bedre end en lang tur på 20 km i weekenden. Den daglige indsats forbedrer din kondition.

Når vi bevæger os i den stille natur åbner vi os og det giver plads til de svar, der har gemt sig i det ubevidste. Det kan også være tanker, der har været undertrykt, og som du ikke har givet dig selv lov til at høre.

Tankerne kommer og går – når man går. Og man bliver mere modtagelig over for nye tanker og ideer.

Mange store tænkere og filosoffer har erfaret det samme og sætter ikke lid til en tanke, der er fostret bag et skrivebord. Det er, når man går, de store tanker kommer.

Pilgrimsvandringerne finder sted den sidste søndag i maj, juni, juli og august. Prisen for 3 timers vandring og efterfølgende kaffe og kage er 75 kr.

Se PILGRIM og KONTAKT for yderligere information.